Hoe lang duurt een escape game?

Je wordt 15 minuten voor aanvang van het spel verwacht voor een introductie.
Daarna heb je 1 uur om te ontsnappen uit de escape room.
Na de game kunnen jullie nog wat napraten over de escape room en genieten van elkaars gezelschap

Is een goede fysieke conditie noodzakelijk?

Absoluut niet. Het spel is geschikt voor alle leeftijden. Er is geen fysieke inspanning vereist. Zwangere vrouwen mogen ook deelnemen aan dit spel. Indien gewenst, zullen we een stoel in de kamer plaatsen.

Ik heb last van claustrofobie, kan ik spelen?

Ja, dat kan! Het is een vraag die we elke dag krijgen, en niemand heeft echt last gehad van claustrofobie. In elke escape room hebben we verschillende “paniekknoppen” voorzien. Als je op een van deze knoppen drukt, opent de toegangsdeur automatisch. We volgen ook nauwlettend al je bewegingen, zodat we altijd kunnen ingrijpen indien nodig. Als het echt niet mogelijk is, laten we de toegangsdeur open zonder deze op slot te doen.

Mag ik foto’s en/of filmen in de escape room?

Nee, dat is absoluut verboden!

Alle smartphones worden opgesloten in persoonlijke kluisjes.

Dit komt doordat we geen controle hebben over wat er met deze foto’s of films gebeurt. Ze kunnen op sociale media belanden en alle aanwijzingen onthullen.

Na het spel maken we altijd een groepsfoto die we vervolgens delen op onze Facebook-pagina.

Krijgen we aanwijzingen?

De mogelijkheid om advies te krijgen is beschikbaar in al onze kamers! In de meeste kamers is het ook mogelijk om advies te vragen. Onze gamemasters zullen aanwijzingen geven aan jouw groep als je vastzit. Let op: we geven geen aanwijzingen met als doel dat elke groep ontsnapt; het doel is en blijft dat elke groep zijn eigen weg naar buiten vindt!

Er is dus veel hulp! 😉

Is de escape room eng of angstaanjagend?

Nee. Een escape room is geen spookhuis dat is ontworpen om je bang te maken. Nee, we zorgen ervoor dat er spanning is omdat je in een race tegen de klok zit. Opwinding natuurlijk, maar geen angst!
Let op! House On The Hill in Kortrijk heeft wel horrorthema.

In welke taal zijn de escape rooms?

Engels! Maar niet moeilijk. We gebruiken alleen basiswoorden en -zinnen. De introductie die we geven is standaard in het Nederlands, maar indien nodig kunnen we het ook in het Frans of Engels doen.

Kinderen en jongeren onder de 18. Vanaf welke leeftijd kunnen ze deelnemen?

Kinderen vanaf 11 jaar kunnen deelnemen aan het spel met volwassenen en zelfs een waardevolle bijdrage leveren. Over het algemeen zijn kinderen actiever op zoek naar aanwijzingen dan volwassenen. We raden ten zeerste af om kinderen jonger dan 11 jaar mee te nemen. Bij kinderen vanaf 11 jaar moet er minstens één volwassen begeleider mee in de kamer. Vanaf 15 jaar kunnen de escape rooms zonder begeleiding worden gespeeld.

NEWSLETTER Ontvang gratis jouw verjaardagscadeau!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.