Maandagraadsels

U bent hier

Overzicht maandagraadsels

Maandagraadsel 1: 7 oktober 2019

Maandagraadsel_Week1.png

De opgave:

De chocolatier van de Secret Chocolate Factory heeft een toren van 5 donuts gebakken. Voor hem liggen er 3 bakplaten (A, B en C), op de linkerbakplaat (A) ligt de toren van donuts. De grootste donut ligt onderaan, daarboven een iets kleinere, daarboven een nog wat kleinere, als voorlaatste nog een kleinere met dan uiteindelijk bovenaan de allerkleinste donut.

De chocolatier wil de toren van donuts verplaatsen van bakplaat A naar bakplaat C, maar daarbij moeten volgende zaken wel in aanmerking genomen worden:⁠
- De chocolatier kan slechts 1 donut per keer verplaatsen.⁠
- Op elke bakplaat kan hij slechts 1 toren donuts stapelen.⁠
- Een donut mag nooit op een kleinere donut liggen (anders gaan de donuts kapot).⁠
Hoeveel keer moet de chocolatier een donut verplaatsen (maw: hoeveel stappen heeft de chocolatier nodig) om de donuts op bakplaat C te stapelen?

De oplossing: De chocolatier heeft 31 stappen nodig. Zijn toren van donuts is een Toren van Hanoi, het oplossingsalgoritme is 2^x-1 (met x het aantal schijven/donuts). Een voorbeeldfilmpje om een Toren van Hanoi met 5 schijven/donuts op te lossen, kun je hier vinden.

Verborgen hint: In onze teaser kon je het woord "Hanoi" vormen, door de letters te nemen van de zinnen die begonnen met een hoofdletter (zie hieronder). Wie "Hanoi raadsel" zou googelen, vindt talloze hits over de Toren van Hanoi en het oplossingsalgoritme.

hanoi.JPG

Houd je klaar voor ons volgende raadsel en misschien zal er zelfs een nieuwe verborgen hint te vinden zijn in onze nieuwsbrief... Nog niet ingeschreven? Scroll snel naar onder op onze pagina en inspecteer de volgende nieuwsbrief maar heel goed!

Algemene voorwaarden maandagraadsel

Om aanspraak te maken op de korting moet de deelnemer:
- het juiste antwoord op het raadsel doorsturen naar de Facebook- of Instagrampagina van Puzzle Escape Rooms via privébericht (Facebook Messenger of Instagram privébericht) voor 20u 's avonds op de dag waarop het raadsel werd gepost.
- het bericht met het raadsel op de Facebookpagina van Puzzle Escape Rooms liken.
- minimaal 3 vrienden taggen waarmee hij/zij een Puzzle Escape Room wil spelen.

De korting is enkel geldig:
- bij reservaties voor weekdagen, de korting is niet geldig bij reservaties voor vakanties, feestdagen of weekends.
- voor reservaties binnen de 3 maanden na de publicatie van het raadsel.
- voor groepen van minimaal 4 personen.

De korting kan niet worden gecumuleerd met andere acties en/of kortingen.

Reserveer uw escape game!